Закрити
фото
logo

   
X

Пошук по сайту


фото
фото
фото
фото

23 квітня пройшов Форум «Книжкова весна на Хмельниччині», приурочений до Всесвітнього дня книги та авторського права, який проходив в рамках Року Т.Г.Шевченка.

Символічно день 23 квітня був обраний завдяки традиції святкування Дня книги у Каталонії, де 23 квітня на День Юрія дарували троянду за кожну куплену книжку. Свято, ідея організації якого належить Організації об’єднаних націй з питань освіти, науки і культури, сьогодні відзначається в десятках країн світу. Звичайно, діяльність, пов’язана з популяризацією книг та читання, не може обмежитися лише одним днем. Але саме 23 квітня відбувається багато заходів, які привертають увагу до книжкової справи. Зокрема, відбувається проголошення Всесвітньої столиці книги, проводяться виставки, громадські читання, освітні заходи у навчальних закладах, симпозіуми, присвячені проблемам захисту інтелектуальної власності та книговидання.

Успіх Всесвітнього дня книги і авторського права залежить, в першу чергу від підтримки з боку всіх зацікавлених сторін – авторів, видавців, педагогів, бібліотекарів, громадських діячів і приватних осіб.

В усьому світі цього дня купують, дарують, читають книжки.

В Форумі взяли участь подільські письменники Петро Карась, Василь Горбатюк, Володимир Захар’єв, Володимир Олійник, Віталій Міхалевський, Михайло Цимбалюк, Микола Кульбовський, краєзнавці Сергій Єсюнін, Валентин Говорун, Борис Кузіна, представники видавництв Алла Цюпак, Лілія Стасюк, Сергій Федоченко, бібліотекарі, громадськість міста та ЗМІ.

Метою форуму стало привернути увагу громадськості до книг та читання, як унікального засобу самовираження, просвіти й комунікації, ознайомлення з кращими творами письменників Хмельниччини, збереження та примноження духовного і культурного надбання українського народу.

Під час проведення Форуму відбулось вручення дипломів - письменникам, книги яких згідно результатів загальнообласного дослідження «Краща книга Хмельниччини»набрали найбільше голосів

Також учасники форуму мали можливість познайомитись з книжковою виставкою «Книга – диво, створене людиною» (із фондів Хмельницької ОУНБ ім. М. Островського).

фото

 

© Хмельницька обласна універсальна
наукова бібліотека
e-mail: library.ounb.km@gmail.com