Закрити
фото
logo

   
X

Пошук по сайту

Ой, Кармелюче, по світу ходиш…


фото

Земля подільська славиться своїми героями, героїчними незабутніми іменами. Серед них – Устим Якимович Кармалюк

20 березня відбулася презентація нової книги прозаїка, поета, публіциста, заступника голови обласного об’єднання Всеукраїнської творчої спілки «Конгрес літераторів України», заслуженого журналіста України, лауреата Всеукраїнської літературної премії імені Володимира Сосюри, обласної премії імені Івана Іова Володимира Станіславовича Шевченка «Ой, Кармелюче, по світу ходиш…».

Мета заходу: ознайомити науковців, краєзнавців, представників засобів масової інформації, усіх, хто цікавиться історією рідного краю з результатами тривалого дослідження постаті Устима Кармелюка Володимиром Шевченком.

Впродовж багатьох років Володимир Станіславович досліджував життя і діяльність Устима Кармелюка та знайомив читачів із змістовними публікаціями на Кармелюкову тему в місцевих і республіканських друкованих засобах масової інформації. Згодом всі матеріали були об’єднанні у розгорнутий історико-біографічний нарис «Подільський лицар волі», який було видано у 2002 році. На сьогодні багаторічна праця Володимира Станіславовича над дослідженням про Устима Кармалюка знайшла своє відображення вже в науково-популярному виданні, яке автор представив присутнім на заході.

В презентації взяли участь науковці, викладачі вищих учбових закладів області, краєзнавці, журналісти, працівники закладів культури. Виступаючі на презентації доктор історичних наук Баженов Л.В., доктор філологічних наук Мацько В.П., кандидат політичних наук Вавринчук М.П., кандидат історичних наук Блажевич Ю.І., відмітили що виклад матеріалу в книзі подається на науковому, монографічному рівні, з чіткими посиланнями на документальні джерела. Разом з тим книга не є «сухим» монографічним виданням, а виклад матеріалу подано у бездоганному художньому стилі, соковитою та образною мовою. Вона читається доступно і легко, із справжнім зацікавленням, а тому буде цікавою для учнів та студентів для збагачення предметних знань, педагогічним і бібліотечним працівникам, краєзнавцям, музеєзнавцям, дослідникам нашої культурної спадщини і загалом усім тим, хто не байдужий до української історії.

Привітати автора з новим літературним доробком його друзі, однодумці, користувачі бібліотеки.


 

© Хмельницька обласна універсальна
наукова бібліотека
e-mail: library.ounb.km@gmail.com