Закрити
фото
logo

   
X

Пошук по сайту

Безсмертя нації – у мові


фото

27 лютого 2014 року у читальному залі в рамках оголошеного Року Т.Г. Шевченка в Україні відбулося літературно-мистецьке свято “Безсмертя нації – у мові”, приурочене до Міжнародного дня рідної мови та 200-річчя від дня народження Т.Г. Шевченка.

Ім’я Т.Г. Шевченка відоме в усьому світі, його поетичні твори в перекладі різними мовами звучать по всій земній кулі. Вшановуючи цю величну постать, про Шевченкове слово, що єднає народи, вели розмову українці та представники національних меншин, які проживають на території Хмельниччини, а саме – Алла Бобчук, керівник громадської організації “Руський центр”; Франц Міцінський, голова обласного осередку Спілки поляків України; В'ячеслав Іллє, менеджер Хмельницького благодійного фонду Хесед Бешт.


фото фото

Під час заходу звучали пісні та поезія Кобзаря в оригіналі та у перекладі мовами національних меншин: зокрема, “Заповіт”, “Минає день, минає ніч”, “Катерина” та музичні твори про поета.


фото

Незабутнє враження залишив ансамбль бандуристок Хмельницької гуманітарно-педагогічної академії (худ. кер.: Галина Яківчук), які виконували українські народні пісні “По діброві вітер віє”, “Сонце гріє”.

фото

Для присутніх здійснено презентацію рекомендаційного біобібліографічного покажчика “Подільська Шевченкіана”, підготовленого обласною науковою бібліотекою на основі універсальних та наукових фондів бібліотеки та книжково-ілюстативної виставки “Єднаймо душі словом Кобзаря”, де представлені видання “Кобзаря” різних років із фондів ОУНБ та приватних колекцій хмельничан.


 

© Хмельницька обласна універсальна
наукова бібліотека
e-mail: library.ounb.km@gmail.com