Закрити
фото
logo

   
X

Пошук по сайту

Ми славимо мужність і подвиг Ваш


28 жовтня 2014 року о 14 год. в читальному залі бібліотеки відбувся вечір вшанування визволителів «Ми славимо мужність і подвиг Ваш», приурочений 70-й річниці визволення України від німецько-фашистських загарбників.

Мета заходу: ознайомлення з історичними подіями у роки Великої Вітчизняної війни, вшанування воїнів-визволителів, які боролися з ворогом, виховання у сучасної молоді почуття патріотизму та любові до рідного краю.

На українських землях війна тривала 1225 днів і ночей, з 22 червня 1941 року по 28 жовтня 1944 року. Невимовно тяжких втрат зазнав український народ у тій страшній воєнній круговерті. Для України ця ціна становила від 8 до 10 мільйонів людських життів, колосальні суми економічних втрат. Україна дала армії і флоту понад 7 млн. воїнів. Кожен другий з тих, хто залишився в живих, повернувся додому інвалідом.

Фото Фото
Фото Фото

З 15 фронтів, що діяли під час Великої Вітчизняної війни, більше половини були очолені маршалами та генералами, українцями за походженням. Серед них: командуючі фронтами С. К. Тимошенко, Р. Я. Малиновський, І. Д. Черняховський.

Близько 2,5 млн. воїнів-українців нагороджені орденами та медалями, понад 2 млн. – удостоєні звання Героя Радянського Союзу, з них тричі удостоєний цього звання І. М. Кожедуб.

Воїни-українці були визволителями народів Європи, вони штурмували Берлін. Дорогою ціною дісталася нам Перемога. Минатимуть роки, змінюватимуться люди, покоління і настане той час, коли зовсім не залишиться живих свідків того страшного лихоліття, але пам’ять про них житиме вічно.

В заході взяли участь: ветеран Великої Вітчизняної війни, учасник бойових дій полковник Рязанцев Микола Тимофійович та студентська молодь Хмельницького торговельно-економічного коледжу.

Під час проведення заходу відбулися: презентація книжкової виставки «Перегортає пам’ять сторінки, веде туди – на фронтові дороги», демонстрація документального фільму про визволення України.


 

© Хмельницька обласна універсальна
наукова бібліотека
e-mail: library.ounb.km@gmail.com