Закрити
фото
logo

   
X

Пошук по сайту

28 років віддаляє нас від аварії на Чорнобильській атомної електростанції.

26 квітня 1986 року – ця дата надовго залишиться в пам’яті людства, як літопис подвигу і довічна вдячність тим, хто ризикуючи своїм здоров’ям і життям брав участь у ліквідації наслідків аварії.

У Хмельницькій обласній універсальній науковій бібліотеці відбулась презентація книжкової виставки-пам’яті «Чорнобиль. Трагедія. Пам’ять.», приуроченої до Дня Чорнобильської трагедії.

Виставка складається з трьох розділів:

1 розділ: «Сторінки болю і мужності Чорнобиля». В ньому представлені фотоальбоми, книги спогадів учасників ліквідації аварії. Серед них книги голови Хмельницької міської організації «Союз Чорнобиль України» Лук’янчука Володимира Федоровича «Чорнобильці Хмельницького» та «Медики Чорнобиля Хмельниччини».

2 розділ: «Відлуння Чорнобиля» знайомить з літературою про наслідки аварії на Чорнобильській АЄС.

3 розділ: «Чорнобиль не має минулого часу». Поряд з матеріалами з періодичних видань в розділі представлені художні твори: «Мужність і біль Чорнобиля», книги В. Яворівського «Марія з полином у кінці століття», Ю.Щербака «Чорнобиль» та інші твори.

Виставка влаштована з метою ознайомити користувачів бібліотеки з матеріалами тих трагічних днів. Це данина пам’яті загиблим, вияв палкої вдячності тим, хто брав участь у ліквідації наслідків аварії.

фото фото фото

 

© Хмельницька обласна універсальна
наукова бібліотека
e-mail: library.ounb.km@gmail.com