Закрити
фото
logo

   
X

Пошук по сайту

«Бібліотек@ - територія єдності»


фото фото фото фото фото фото фото фото фото

25 вересня, з нагоди відзначення Всеукраїнського дня бібліотек в Хмельницькій обласній універсальній науковій бібліотеці імені Миколи Островського відбувся VI Форум бібліотекарів Хмельниччини «Бібліотек@ - територія єдності».

В рамках форуму у сквері імені Тараса Григоровича Шевченка пройшла Ярмарка творчих ідей «Бібліотечні інновації для громади: створюємо майбутнє разом». На ярмарці були представлені експозиції інноваційних послуг які надають бібліотеки Хмельниччини, бібліотечні майстерні, креативні інсталяції тощо. Уповноважене журі визначило найкращих в представленні своєї діяльності та послуг. Ними стали Білогірська центральна районна бібліотека та Хмельницька і Кам’янець-Подільська міські централізовані бібліотечні системи. Також, в рамках форуму були проведені акції добрих справ: «Подаруй книгу для учасників АТО», «Передплати газету або журнал для бібліотеки», «Стань читачем сьогодні» тощо.

Але на цьому свято не закінчилось. Вже в приміщенні обласної бібліотеки імені Миколи Островського пройшло розширене засідання Хмельницького обласного відділення Всеукраїнської громадської організації «Українська бібліотечна асоціація» під гаслом «Професійна консолідація – запорука успіху».

На урочистому засіданні з нагоди Всеукраїнського дня бібліотек бібліотечну спільноту Хмельниччини прийшли привітати гості та друзі бібліотеки: голова Хмельницької обласної ради І. Гончар, перший заступник голови Хмельницької обласної державної адміністрації О. Симчишин, заступник начальника управління – начальник відділу управління культури, національностей та релігій облдержадміністрації В. Граділь, голова обласної організації профспілки працівників культури М. Луценко, заступник заступник директора з гуманітарної освіти та виховання Кам'янець-Подільського училища культури О. Павлюк.

Заключним етапом VI Форум бібліотекарів Хмельниччини стало відзначення кращих фахівців бібліотечної галузі області, а також нагородження переможців обласного огляду-конкурсу бібліотек на краще сприяння поширенню практик електронного урядування. За результатами підсумків конкурсу в номінації «Краща центральна районна (міська) бібліотека Хмельниччини з надання доступу громадян до електронних послуг національного та регіонального рівнів» переможцями стали Віньковецька ЦРБ та Нетішинська ЦМБ; в номінації «Краща центральна районна (міська) бібліотека Хмельниччини з сприяння поширенню практик електронного урядування» перемогла Ярмолинецька ЦРБ.

Кращі фахівці бібліотечної галузі області, а також переможці обласного огляду-конкурсу та ярмарки творчих ідей були нагородженні грамотами, дипломами та цінними подарунками.


 

© Хмельницька обласна універсальна
наукова бібліотека
e-mail: library.ounb.km@gmail.com