Закрити
фото
logo

   
X

Пошук по сайту

З тобою ми в цьому краю -


фото

12 червня у відділі краєзнавства відбувся літературознавчий екскурс «…З тобою ми в цьому краю», присвячений 125 річчю від дня народження Анни Ахматової.

Анна Анріївна Ахматова (справжнє прізвище Горенко) – видатний російський поет, народилася 23 червня 1889 року в передмісті Одеси. Автор семи поетичних збірок та підсумкової книги, куди ввійшли поезії, написані в 1909-1965 роках. Російською переклала з 50-ти мов 130 авторів.

фото фото

Анна Ахматова приїздила до родичів на Поділля, гостювала в селі Слобідка-Шелехівська (нині Деражнянського району) у тітки Анни Еразмівни Вакар. Написала тут декілька віршів. Мати Анни Андіївни - Інна Еразмівна Горенко поселилася у сестри в с. Слобідка-Шелехівська і померла тут 1930 року. На старому сільському цвинтарі зберігається її могила.

Під час літературного екскурсу своїми роздумами про творчість поетеси та про її перебування у Слобідці-Шелехівській поділилися поет Віталій Міхалевський, мистецтвознавець Микола Кульбовський, письменник, публіцист Володимир Захар’єв. Усі присутні познайомилися з доробком хмельницьких літераторів присвячених Анні Ахматовій.


 

© Хмельницька обласна універсальна
наукова бібліотека
e-mail: library.ounb.km@gmail.com